Ahad, 16 Jun 2013

Teori Konspirasi : Kenapa Guru Interim 2013 Lambat Dilantik Tetap PPPS DG 41

Dah lama bebenor aku tak buat teori konspirasi ni...dulu penah buat cerita pasai konspirasi SBPA...ramai gila orang gomen yang maki hamun aku...sebab tu kot antara alasan kenapa aku 'senyap' lama dari update blog ni...tapi aku nak tegaskan sampai hari ni aku masih lagi tetap penyokong tegar SBPA...sangat terkilan kerana skim tu dimansuhkan...patutnya pebetoi hat 'kureng' tu ja....tapi nak komplen banyak pun tak guna dah kan...bak kata hero filem melayu dulu-dulu....."Barang yang lepas usahlah dikenang".

Bercakap pasai konspirasi kali ni pulak...tajuk kat atas tu aku main letak ja...saja nak bikin gempak...sebenarnya idea teori konspirasi ni bermula dengan isu pertukaran guru bagi sesi Jun 2013 yang ditangguhkan tu....Cikgu-cikgu yang mintak pindah tengah tahun ni tahulah isu ni...yang lain-lain mungkin tak tau....ni print skrin dari laman e-GTtukar

Jumaat, 14 Jun 2013

Pekeliling Naik Gaji Bulan Julai 2013 Dah Keluar!

Syukur Alhamdulillah, rezeki dari tuhan.... Bulan Julai ni semua penjawat awam akan dapat lagi satu kenaikan gaji...maknanya tahun ni dua kali naik gaji...pekeliling pemberian kenaikan gaji ni baru ja keluar hari ni kat laman sesawang JPA tadi...kira benarlah bagai dikata oleh YAB PM..Janji Ditepati..walaupun 'menang tipis' ja PRU13 baru ni...tapi disebabkan beliau dah berjanji maka beliau tetap tepati janji jugak..baguih dok ada...syabas Datuk Seri Najib!

Ok hangpa boleh tengok pekeliling tu kat sini Pekeliling Perkhidmatan Bil 5 Tahun 2013


Ahad, 10 Mac 2013

HAMPEH KUNYIT BETOI LA HANG NI CIKGU RAHMAN

Cikgu Rahman...hang memang sangat 'hampeh kunyit punya orang'...dulu kata nak rehat kejap ja....tapi dah setahun lebih 'haram' tak penah mai jenguk blog ni langsung...main tinggal macam tu ja...sangat tidak bertanggungjawab...Tak Guno!...kalau dah malas sangat 'tok sah' buat blog la wei!

Isnin, 19 Disember 2011

KELIRU NAK KEKAL DALAM SSM ATAU PILIH SBPA? #4


Baca dalam Malaysian Insider...Cuepacs akan jumpa PM hari Khamis untuk "bincang" pasal SBPA ni...tapi kalau cuepacs tak puas hati jugak..depa akan buat "protes" besar-besaran kat JPA Putrajaya 27 Disember ni...Antara tuntutan utama Cuepacs adalah pemansuhan Dasar Pemisah  (Exit Policy) yang akan dilaksanakan bermula Januari 2012 nanti..
DASAR PEMISAH (EXIT POLICY)
91. Bagi memastikan kecemerlangan penyampaian Perkhidmatan Awam, Kerajaan memperkukuhkan dasar pemisah dengan mengambil tindakan tegas untuk mengeluarkan pegawai berprestasi rendah dan bermasalah. Dasar ini juga menyediakan laluan keluar bagi pegawai berprestasi yang tiada peluang kemajuan kerjaya serta pegawai yang menghadapi masalah kesihatan yang menjejaskan keupayaannya untuk menjalankan tugas.

KELIRU NAK KEKAL DALAM SSM ATAU PILIH SBPA? #3


Satu lagi perkara yang aku nampak masih ramai keliru adalah tentang umur persaraan paksa 60 tahun...opsyen SBPA dan umur persaraan paksa tu sebenarnya dua opsyen yang berlainan...kalau hangpa semua nak pilih SBPA tapi tak mau pilih opsyen 60 tahun pun tak pa...banyak aku jumpa samada melalui sembang2 kat alam 'nyata' atau alam 'maya' akan keluarkan ayat lebih kurang macam ni...

Salah Faham Yang Kedua:
"...tak sanggup la nak ambik SBPA...tak sanggup kena bersara umur 60 tahun tu...mampuih nak kerja time tu...dah tak larat dah..lagipun kalau nak pencen pilihan...jenuh nak tunggu sampai umur 60 tahun baru nak dapat pencen..."

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

  © Blogger template 'Isfahan' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP